Huur opzeggen

U kunt de huur van de woning opzeggen op elke werkdag. Hiervoor kunt u het formulier Huuropzegging invullen. Deze kunt u downloaden van de website of afhalen bij Woningstichting Nijkerk. Als u het formulier hebt ingevuld, stuurt u het aangetekend naar Woningstichting Nijkerk. Het formulier moet minimaal een maand van tevoren bij ons binnen zijn, maar eerder mag natuurlijk ook. Ontvangen wij het formulier twee maanden of langer van tevoren, dan belonen wij dit met een cadeaubon van € 25,-.

Voorinspectie
Als wij uw huuropzegging hebben ontvangen, maken wij een afspraak met u voor een voorinspectie van de woning. Dan vertelt de opzichter welke zaken u eventueel moet herstellen of verwijderen. Misschien wil de volgende huurder een aantal dingen van u overnemen. Het gaat dan om roerende zaken zoals vloerbedekking en gordijnen. Dit regelt u onderling. Bij de voorinspectie ontvangt u een overnameformulier, waarop u vastlegt wat de nieuwe huurder van u overneemt. Dat is belangrijk, omdat u als vertrekkende huurder verantwoordelijk bent voor het verwijderen en of herstellen van bepaalde zaken als dit niet goed is vastgelegd.

Eindinspectie
Tot het einde van de huurperiode heeft u de tijd om de woning in orde te maken. Als de woning leeg is, volgt er een eindinspectie. Dan controleert de opzichter of de woning zich in de staat bevindt, zoals afgesproken bij de voorinspectie. Tot slot overhandigt u de huissleutels aan de opzichter.

Meer informatie over het opzeggen van de huur, vindt u in de folder Betrekken of verlaten van uw huurwoning.