Burenoverlast

Vaak is iemand zich er niet van bewust dat hij overlast veroorzaakt. Het is daarom verstandig om bij overlast eerst zelf contact op te nemen met uw buren. U kunt uitleggen waarom en wanneer u er last van heeft. Doe dat niet als u boos bent, maar wacht tot u voelt dat u de zaak rustig kunt bespreken. Een vriendelijk gesprek bij een kopje koffie is veruit de beste oplossing. Dan kunt u samen afspreken wat eraan gedaan kan worden. Komt u er niet uit, dan kunt u Buurtbemiddeling inschakelen.

Buurtbemiddeling
Soms zijn de irritaties zo hoog opgelopen of is er angst voor agressie, zodat een gesprek met de buren niet mogelijk is. In zo’n situatie kan Buurtbemiddeling helpen. Bij Buurtbemiddeling proberen de ruziënde partijen het conflict op te lossen onder begeleiding van een buurtbemiddelaar. De bemiddelaar luistert naar het verhaal van beide kanten, maar blijft neutraal en geeft geen oordeel. Uiteraard hebben de bemiddelaars een geheimhoudingsplicht.

Serieus op zoek naar een oplossing
Alle inwoners van de gemeente Nijkerk kunnen een beroep doen op Buurtbemiddeling. De bemiddeling is gratis. Wel moeten beide partijen bereid zijn om met elkaar te praten en na te denken over een oplossing. De ontmoeting vindt plaats op neutraal terrein.

Meer informatie
U kunt rechtstreeks contact opnemen met Buurtbemiddeling via telefoonnummer (033) 479 99 30 of stuur een e-mail naar
buurtbemiddeling@nijkerk.org.

Laatste kans
Soms veroorzaakt een buurman of buurvrouw of gezin buitensporig veel overlast. Vaak zijn persoonlijke omstandigheden zoals verslaving of sociale problemen hiervan de oorzaak. Een huisuitzetting lost de problemen dan niet op, maar verergert deze. In deze situaties werkt WSN samen met andere maatschappelijke partners in Het Vierde Huis.