Toekomst Ready Wonen

60+ huurders van grote eengezinswoningen van WSN kregen het aanbod tegen gunstige condities naar een kleiner huis te verhuizen. Een belastbaar huishoudinkomen van maximaal € 36.165,- was hierbij een voorwaarde. Wie zich voor 1 juli 2017 heeft aangemeld, doet mee aan de tweejarige proef Toekomst Ready Wonen. Met deze proef wil WSN beweging in de Nijkerkse huurwoningmarkt krijgen, om nog meer huurders een passend thuis te kunnen bieden. Afhankelijk van de resultaten beslissen we na 1 mei 2019 of deze tijdelijke regeling de nieuwe standaard wordt.

Voordelen voor deelnemers

1. Wonen met meer comfort
Gelijkvloers wonen, een huis met maximaal twee slaapkamers en minder (tuin)onderhoud.
2. Met behoud van uw huidige huurprijs
De kans om comfortabeler te wonen met behoud van uw huidige huurprijs. En daarnaast betekent kleiner wonen meestal ook minder energiekosten.
3. Met voorrang een woning
Bij toewijzing krijgt u voorrang op andere geïnteresseerden. Reageren meerdere deelnemers van Toekomst Ready Wonen? Dan gaat degene die het langst bij WoningNet staat ingeschreven voor.

Hoe werkt het?

Tot mei 2019 bieden wij geschikte vrijkomende woningen met een Toekomst Ready Wonen label aan op www.woningneteemvallei.nl. Hier kunnen deelnemers op reageren. Bij toewijzing van de woning behoudt de deelnemer de huidige huurprijs. Het genoemde huurbedrag in de advertentie op de site is dan ook niet leidend. Ligt de nieuwe huur onder uw maandbedrag nu, dan geldt vanzelfsprekend deze lagere huurprijs. WSN regelt dat bij de aanbieding. Accepteert u de woning, dan verhuizen eventueel inwonende kinderen uiteraard mee.

Wilt u meer weten over Toekomst Ready Wonen? Neem dan contact op met woonconsulent Gerrie Reins via (033) 247 74 35 of e-mail g.reins@wsnijkerk.nl.