TwitterFacebookE-mail
 

Appartementen Het Baken opgeleverd aan 's Heeren Loo

nieuws-intro-picture-comment

Donderdag 7 juli kreeg 's Heeren Loo de sleutel van de 20 zelfstandige appartementen boven de nieuwbouw van basisschool Het Baken. Over ruim een maand krijgen de cliënten de sleutel en trekken zij in hun nieuwe woning.  

 

’s Heeren Loo huurt de appartementen voor in ieder geval tien jaar van WSN. Naast de zelfstandige appartementen zijn er een gemeenschappelijke huiskamer, een kantoor en een logeerkamer voor de begeleiding. De huurders zijn allemaal cliënten tussen de 20 en 30 jaar, die voor het eerst onder begeleiding zelfstandig gaan wonen. Ieder appartement heeft zijn eigen voordeur en complete woonvoorzieningen om in de toekomst ook door andere huurders bewoond te kunnen worden.

 

Multifunctioneel gebouw Het Baken

De sociale huurappartementen zijn onderdeel van het nieuwe multifunctioneel gebouw op de hoek Venestraat / Torenstraat. Tot een jaar terug stond hier basisschool Het Baken. Op verzoek van de gemeente Nijkerk ontwikkelden WSN en Katholiek Primair Onderwijs Amersfoort e.o. (KPOA) op deze plek samen een nieuw gebouw voor onderwijs én wonen. De appartementen liggen op de 1e en 2e verdieping. Op de begane grond zijn 6 groepsruimten en 2 leerpleinen voor Het Baken. Ook zijn hier 2 groepsruimten voor kinderopvang.

 

Jarenlange samenwerking zorggroep en woningcorporatie

’s Heeren Loo en WSN weten elkaar al jaren te vinden op het gebied van wonen en zorg. Op zo’n 10 locaties in Nijkerk vinden de cliënten van ’s Heeren Loo hun thuis, werk of dagbesteding in een pand van WSN. Bijvoorbeeld voor werk in Petit Café Prins Heerlijk aan de Oranjelaan en begeleid wonen aan Gaffel/Kompas, Callenbachstraat, Van Oldenbarneveltflat en Kardinaal Alfrinklaan (De Drempel).