TwitterFacebookE-mail
 

Nieuwbouw Arkemheen opgeleverd

nieuws-intro-picture-comment

De nieuwbouw van Amaris Arkemheen is klaar! Woensdag 23 september, op de dag af twee jaar na de start sloop van het oude Arkemheen, kreeg Hans Homans van Amaris Zorggroep de sleutel van WSN directeur Peter Toonen. WSN heeft het complex gebouwd en verhuurt het vanaf nu aan Amaris. Eind dit jaar zijn alle bewoners verhuisd en keert de rust voor hen weer terug.

 

Als sociale huisvester wil WSN ook passende woningen hebben voor Nijkerkse ouderen met een zorgbehoefte. Met de bouw van het nieuwe Arkemheen is Nijkerk weer een modern zorgcentrum rijker. Mede dankzij de vakkundige zorg van de medewerkers van Amaris is en blijft het voor ouderen met een CIZ indicatie mogelijk om in Nijkerk een passend thuis te vinden.

Torentje ‘het oude mannenhuis’ behouden

In de nieuwe belevingstuin is straks ook weer een plekje gereserveerd voor het torentje van ‘het oude mannenhuis’, het Arkemheen van voor 1970. PCSO (Protestants Christelijke Stichting voor Ouderenhuisvesting), die tot 2012 eigenaar was van het zorgcentrum, laat het torentje restaureren en schenkt het daarna aan Arkemheen.

Minder, maar grotere appartementen

Omdat ouderen steeds langer zelfstandig moeten blijven wonen, zijn in de toekomst steeds minder zorgwoningen nodig. Daarom heeft het nieuwe Arkemheen minder, maar wel grotere appartementen. In totaal 43 zorgappartementen, 16 groepswoningen met een gemeenschappelijke woonkamer en een recreatiezaal. De bewoners die nu nog in de tijdelijke huisvesting zitten, verhuizen dit najaar naar hun nieuwe stek. De verhuizing wordt uitgevoerd door een professioneel verhuisbedrijf. Voor de bewoners kan de hele operatie ingrijpend zijn en hier wordt ruim aandacht aan geschonken. Hun naasten zijn nauw betrokken bij het verhuisproces. 

Oplevering eerder dan gepland

Dankzij gunstige weersomstandigheden en een goed doordacht en haalbaar uitvoeringsplan verhuizen de laatste bewoners een aantal maanden eerder naar hun nieuwe woningen dan oorspronkelijk gepland was. De bouw verliep vanaf het begin voorspoedig. Koopmans Bouw uit Enschede realiseerde het project samen met Croon Elektrotechniek en Wolter & Dros.