TwitterFacebookE-mail
 

Opbrengst renovatie Koetsendijk onthult

nieuws-intro-picture-comment

Maandag 16 februari vond de afsluiting van de renovatie van 12 huurwoningen aan de Koetsendijk plaats. Het duurzaamheidsproject werd mede uitgevoerd met subsidie van de provincie. Gedeputeerde mevrouw Annemieke Traag verrichte in het bijzijn van de bewoners en genodigden de officiële handeling. Met een veeg over de iPad bracht zij de opbrengst van de zonnepanelen in beeld. De vroege voorjaarszon bleek al heel effectief.

 

Gelderse Investeringsimpuls
Met 1,4 miljoen euro steun van de Gelderse Investeringsimpuls voor huurwoningen voorziet WSN 203 huizen van dakisolatie, zonnepanelen, klimaatsysteem met warmte-terugwinning, HR cv-ketel en in een aantal gevallen ook van HR++ glas. De eerste 87 woningen zijn in 2014 opgeleverd. Aan de resterende 116 huizen wordt volop gewerkt.
 
WSN bouwt mee aan duurzaam Nijkerk

WSN heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. Bij renovaties streven we naar een zo hoog mogelijk energielabel. Als bewoner voel je dit niet alleen aan een aangenaam woonklimaat, maar ook in je portemonnee. De installatie van zonnepanelen gebeurt op vrijwillige basis. Huurders betalen hiervoor maandelijks een extra bedrag. Maar de besparing op stroom- en gaskosten is groter. Wij zijn blij met onze milieubewuste klanten, want bijna iedereen doet mee.
 
Opbrengst Koetsendijk

De renovatie van de drie huizenblokken aan de Koetsendijk heeft € 450.000,- gekost. Door het aanbrengen van nieuwe, duurzame installaties hebben de woningen gezamenlijk 43 labelstappen gemaakt: van gemiddeld C naar A++. De gemiddelde energiebesparing per maand is € 60,-. De bewoners zijn enthousiast over hun duurzaam gerenoveerde thuis. Een enkeling volgt de monitor die de opgewekte energie zichtbaar maakt fanatiek. Maar iedereen weet: hoe meer zon, hoe lager de energierekening.