TwitterFacebookE-mail
 

Vlag in top bij nieuwbouw Het Baken

nieuws-intro-picture-comment

Op woensdag 2 maart stak wethouder Nadya Aboyaakoub samen met de bestuurders van WSN, KPOA en 's Heeren Loo symbolisch de vlag uit op de nieuwbouw van multifunctioneel gebouw Het Baken. Eerder die dag was de vlag al in de hoogste top van het gebouw gehesen. Het Baken staat aan de Groenestraat/Venestraat. Beneden wordt Basisschool Het Baken gehuisvest. WSN realiseert op de bovenverdieping 20 appartementen voor 's Heeren Loo. Ook de dag- en buitenschoolse opvang van SKA vindt hier onderdak.

 

Appartementen

WSN bouwt de 20 appartementen op de verdiepingen van de school en verhuurt deze straks aan ’s Heeren Loo. Hier begeleidt ’s Heeren Loo jongeren met een lichte verstandelijke beperking. Zij krijgen allemaal hun eigen appartement. Daarnaast zijn er twee gemeenschappelijke huiskamers wanneer zij behoefte hebben aan contact met anderen. De ondersteuning van deze jongeren is gericht op een zo zelfstandig mogelijk leven. ’s Heeren Loo helpt hen waar het nodig is en leert hen nieuwe vaardigheden. Zo ontwikkelen ze hun zelfredzaamheid waardoor ze in de toekomst wellicht helemaal zelfstandig kunnen wonen.


Volgend schooljaar gereed
In het schooljaar 2016/2017 starten de leerlingen en leerkrachten in de nieuwe school. Met 140 leerlingen bestaat de school straks uit zes groepen. Het Baken gaat in de nieuwbouw starten met een vijf gelijke dagen model. SKA (Stichting Kinderopvang Amersfoort) voor dagopvang en BSO vult de overige 2 ruimten op de begane grond in. Hierdoor wordt er in Het Baken een kindcentrum gerealiseerd met doorlopende leerlijnen.