TwitterFacebookE-mail
 

WSN scoort goed in landelijke benchmark

nieuws-intro-picture-comment

Aedes - de brancheorganisatie van woningcorporaties - heeft de resultaten gepubliceerd van de tweede landelijke benchmark voor de corporatiebranche. WSN krijgt in deze benchmark, een BA-score en behoort daarmee tot de groep ‘net achter de 26 koplopers’. Huurderstevredenheid en bedrijfslasten stonden centraal in dit onderzoek, waar 88% van de corporaties aan meedeed.

 

Tevreden huurders WSN
Onze eigen huurders zijn gevraagd naar hun ervaringen bij het betrekken van hun nieuwe woning, het afhandelen van reparatieverzoeken en het vertrekken uit een gehuurde woning. Huurders van WSN blijken gelukkig tevreden. Zij gaven ons een 7,7, waarmee we boven het landelijk gemiddelde scoren. Vorig jaar kreeg WSN een 7,6. In totaal gaven 193.000 huurders een oordeel over hun verhuurder.


Bedrijfslasten omlaag
De bedrijfslasten van WSN zijn afgelopen jaar flink gedaald. Door in de personeelslasten te snijden en nog vaker de samenwerking met collega corporaties in de regio te zoeken, zijn onze bedrijfslasten per verhuurde woning nu € 838,-. Gemiddeld komen collega corporaties uit op € 925 per verhuureenheid.
 

“Positie vasthouden”

Vanaf de eerste benchmark zit WSN al in de groep ‘net achter de koplopers’. We doen er alles aan om deze positie vast te houden de komende jaren. Zo kunnen onze huurders er bij ons op rekenen dat ze goed geholpen worden en dat wij kritisch zijn op wat dit kost.


Wat is de Aedes-benchmark? 
Wij gebruiken de benchmark om onze prestaties te meten, te vergelijken en te verbeteren. Daarnaast biedt de benchmark gemeenten, huurders en andere relaties inzicht in hoe wij onze middelen besteden.

Lees het hele rapport van de Aedes Benchmark