Bestuurder

Peter Toonen is directeur-bestuurder van Woningstichting Nijkerk.

Peter Toonen stuurt de organisatie aan en waarborgt de continuīteit van de bedrijfsvoering. Hij zorgt voor de naleving van alle relevante wet- en regelgeving en voor het beheersen van de risico’s verbonden aan de activiteiten van de corporatie. Ook overlegt hij veel met de gemeente en collega corporaties over de maatschappelijke taak van het beheren, onderhouden en bouwen van sociale huurwoningen. Ook zorg- en welzijnsorganisaties schuiven aan om te praten over de mogelijkheden van wooneenheden voor bijzondere doelgroepen. Peter Toonen rapporteert aan de raad van commissarissen.

Bestuursreglement
In het Bestuursreglement staan de taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden van de directeur-bestuurder van Woningstichting Nijkerk.

Bevoegdhedenregeling (mandaat)
Op basis van de wet mag de directeur-bestuurder bepaalde besluiten nemen. Hij mag deze bevoegdheid mandateren. De Bevoegdhedenregeling geeft aan welke bevoegdheden of taken door welke medewerkers van Woningstichting Nijkerk kunnen worden uitgeoefend en wie de corporatie daarbij vertegenwoordigt.